Biofina a/s er oprettet i 1983 og har siden da beskæftiget sig med salg af medicinsk elektronik i Danmark, hovedsageligt til smertebehandling og genoptræning af muskler. De produkter som sælges bliver produceret af Danmeter A/S, Kildemosevej 13, 5000 Odense C., og henvender sig hovedsageligt til læger, fysioterapeuter, institutioner, klinikker, men sælges også til private, som kan have meget gavn af at bruge apparaterne hjemme.

Biofina har i dag en meget stor erfaring indenfor smertebehandling med TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation), hvilket er en metode som, ved hjælp af elektroder placeret på huden, udsender en meget specifik strøm, som bevirker at smerterne i det ramte område forsvinder eller bliver væsentligt dæmpet.

TENS blev populært først i 1970´erne p.g.a. en rapport, som blev lavet af Melzack & Wall (Gate Control Theory) i midten af 60´erne. Der har siden da været forsket meget i anvendelsen og det har resulteret i, at der idag findes utallige diagnoser, som bliver behandlet med TENS. Vi ligger derfor inde med et meget omfattende artikelarkiv som dokumentation. Dette arkiv står selvfølgelig til rådighed for vore kunder.

FES (Functional Electrical Stimulation) er også et område som vi beskæftiger os meget med. Det er genoptræning af muskler, som af forskellige årsager har været ude af funktion igennem længere tid og således mistet sin oprindelige funktion. Disse muskler, f.eks. efter en hjerneblødning, kan optrænes ved at tilføre strøm, som bevirker at musklen udfører den oprindelige funktion og ved at gentage disse bevægleser, kan musklen optrænes, således at patienten efterhånden bliver så god til at bruge musklen, at der ikke længere er brug for apparatet.

Som noget af det sidste nye kan vi præsentere apparatur til behandling af inkontinens (ufrivillig vandladning). For at genoptræne en svag bækkenbund kan der stimuleres gennem en vaginalelektrode eller overfladeelektroder, hvilket bevirker at bækkenbunden trækker sig sammen og patienten bliver således bevidst om funktionen og ved at træne gennem længere tid lykkedes det ofte at blive så god til at bruge bækkenbundsmuskulatuen at patienten bliver helt tør igen.

Da disse behandlingsmetoder har relation til akupunktur, så er vi også leveringsdygtige i akupunkturnåle. Vi har valgt de populære Addiquip nåle som udmærker sig ved at være usædvanelige spidse og derfor meget lette at arbejde med.

Således dækker BIOFINA a/s idag et bredt område indenfor smertebehandling, genoptræning og akupunktur. De kan trygt henvende Dem til os og spørge til råds hvis De har problemer med behandlingen.